Skanus naminis maistas ir šeima - tai, ko reikia tobulam sekmadieniui! Šiandien mylimąjam pietums gaminau sveiką naminę picą. Arba bent jau sveikesnį tradicinės picos variantą :) Mano picoje nėra nei miltų, nei riebių padažų, o picos pagrindą sudaro - žiedinis kopūstas! Įdomu? Skaitykite toliau... :)
Reikės (pagrindui):
• 1 žiedinio kopūsto;
• saujelės migdolų;
• 1 kiaušinio;
• truputėlio druskos ir kitų norimų prieskonių.
(Viršui):
• vištienos (naudojau 1 keptą, 1 rūkytą blauzdeles);
• sūrio (fermentinio ir mocarelos);
• mėgstamų daržovių (pvz: paprika, pomidoras, alyvuogės);
• pomidorų pastos (ar kito mėgstamo padažo);
• norimų prieskonių (naudojau truputį druskos ir picos prieskonių).
Eiga:
• Žiedinį kopūstą nuplauti, nuimti lapus, supjaustyti smulkiau ir suberti į virtuvinį kombainą. Susmulkinti. (Aš naudojau plaktuvę, bet tiesą sakant, su ja labai sunku sumalti. Rezultatas turėtų būti panašus į birią košę);
• Gautą masę sukrėsti į rankšluostį ir stengtis kuo labiau išsunkti sultis. (Jei to nepadarysite, masė nesulips ir nesigaus picos padas);
• Dabar jau turėjo gautis nelabai drėgna masė. Ją išdėti į dubenėlį;
• Tuo pačiu kombainu susmulkinti saujelę migdolų. (Galite naudoti ir migdolų miltus);
• Man gavosi apie 2 šauktus. Juos taip pat sudėti prie nusausintos žiedinio kopūsto masės;
• Įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius ir viską išmaišyti.
• Šį mišinį įdėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašauti į orkaitę 15min, 180 laipsnių temperatūroje. (Aš norėjau, kad pica būtų apvali, tad pirma masę sudėjau į aliejumi pateptą keptuvę ir truputį pakepiau ant mažos ugnies).
• Kol picos padas kepa, sutarkuoti fermentinį sūrį, supjaustyti daržoves ir susmulkinti vištieną;
• Ištrauktam picos padui duoti šiektiek atvėsti, sutvirtėti. Jį ištepti pomidorų pasta arba kitu mėgstamu padažu;
• Sluoksniuojant sudėti ingredientus, pirma fermentinis sūris, o paskui kiti, pvz: sūris, paprika, vištiena, alyvuogės, pomidoras, mocarela;
• Apibarstyti norimais prieskoniais ir pašauti į orkaitę dar 15-20min, kad išsilydytų sūriai ir pica apskrustų.
• Štai ir viskas, galite ragauti sveikos žiedinio kopūsto picos!
Galima valgyti su prieskoniniu aliejumi, česnakiniu padažu ar tiesiog vieną. Neabejoju, kad bus skanu!
P.S. man gavosi keptuvės dydžio pica, tad jei kepsite orkaitės skardoje visus ingredientus padvigubinkite :)
Komentarai
Rašyti komentarą