
Tad nieko nelaukę keliaukim prie recepto, mums reikės:
• stiklinės miltų;
• pusė stiklinės natūralios nesaldintos kakavos;
• 1 šaukštelio kepimo miltelių;
• 1/2 šakštelio jūros druskos;
• 3 bananų (aš naudojau 2 labai didelius);
• 1/4 puodelio nesūdyto ištirpinto sviesto;
• 1/4 puodelio skysto kokosų aliejaus;
• 3/4 puodelio rudojo cukraus (dėjau šiek tiek mažiau);
• 1 didelio kiaušinio;
• šaukštelio vanilės ekstrakto (nedėjau, nes neturiu);
• ~ stiklinės šokoladinių lašelių (pirkau Lidl parduotuvėje);

• Įkaitinti orkaitę iki 180-190 laipsnių;
• Dubenyje sumaišyti sausus ingredientus: miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
• Kitame dubenyje šakute suminkyti bananus, įpilti pravėsusį sviestą, kokosų aliejų, įmušti kiaušinį, sudėti rudąjį cukrų ir vanilės akstraktą, jei turite. Gerai išmaišyti, tačiau neišplakti!
• Į bananų masę supilti sausų ingredientų mišinį. Vėl gerai išmaišyti, kol sausi ingredientai sušlaps.
• Suberti 3/4 puodelio šokoladinių lašelių, permaišyti, kad jie pasiskirstytų.
• Paimti kekso (pailgą) kepimo formą, ją ištepti sviestu ar iškloti sviestiniu popieriumi.
• Formoje lygiai paskirstyti tešlą, ant viršų apiberti likusiais šokoladiniais lašeliais ir pašauti į orkaitę.
• Kepti maždaug 45-55 min, dantų krapštuku kelis kart atidžiai patikrinti, nes galite pataikyti ant šokolado ir Jums pasirodys, kad pyragas dar neiškepė.
• Ištraukus leisti šiek tiek atvėsti, tačiau valgyti dar šiltą, nes toks, jis pats skaniausias, idealiai tinka su pienu! Skanaus!

Receptas iš: Two peas & their pod (ten rasite ir video). :)
Komentarai
Rašyti komentarą