Trumpas įrašas apie mano itališkus pusryčius, nors šie sumuštiniai puikiai tinka ir kaip vakarienė ar užkandis! Kodėl pavadinau juos itališkais? :) Apie viską nuo pradžių: taigi, vakar pirmą kartą prekybos centre nusipirkome ciabatta - itališką duonelę. Visi, kas ją perka, žino, kad ji tikrai pasakiško skonio - kraštai truputį traškūs, o vidurys minkštas...Jau palietus ją iš karto norisi paragauti. Taip ir kilo idėja pasidaryti šiuos sumuštinukus :)
Mano sumuštiniams reikėjo:
Ciabattos, vištienos faršo, sūrio, špinatų, svogūno, česnako ir padažo.
O dariau irgi labai paprastai:
Svogūną ir česnaką susmulkinau, įdėjau į faršą ir viską kartu pakepiau keptuvėje;
Duonelę supjausčiau norimo dydžio riekelėmis, ant jų užtepiau truputį padažo (aš naudojau kepsnių padažą, bet čia pagal skonį);
Tada sutarkavau sūrį, ir uždėjau po truputį ant kiekvieno sumuštinio;
Toliau (jau ant sūrio) dėjau špinatus, faršą, griežinėlį pomidoro ir vėl sūrio.
Štai ir viskas! Tuomet viską pašoviau į orkaitę ir kepiau apie 15min. Duonelė truputį apskrudo, sūris išsilydė, buvo tikrai labai skanu, o svarbiausia, paprasta!:)
Linkėjimai,
Žaneta :)
Komentarai
Rašyti komentarą