Labai džiaugiuosi savo sprendimu pradėti gyventi sveikiau. Žinoma, nėra lengva, kartais nukrypstu nuo "plano", tačiau tikrai verta. Taigi, šiandien prieš jus - sveikų, veganiškų, avižinių sausainių receptas. Galiu pasakyti, kad šie sausainiai mano namuose išgaruoja per maksimum dvi dienas, o tai reiškia, kad jie tikrai labai skanūs, o svarbiausia - juos valgant negraužia sąžinė... (chi chi) :)
Taigi, mums reikės:
• 1 banano;
• saujelės džiovintų spanguolių;
• saujelės džiovintų vyšnių (nebūtinai);
• saujelės riešutų (aš naudojau pistacijas);
• 3 datulių (išimkite kauliukus);
• šlakelio agavų arba klevų sirupo;
• 1 didelės stiklinės greitai paruošiamų avižinių dribsnių (gali būti - su skaidulomis, aš naudojau Myllyn Paras firmos);
• 2 šaukštų grikių miltų;
• 1/3 stiklinės ryžių aliejaus.
• žiupsnelio kepimo miltelių.
Paruošimas:
1) Karštame vandenyje (apie 20min) išmirkykite džiovintus vaisius (spanguoles, datules, vyšnias);
2) Į trintuvę/smulkintuvę/kokteilinę įdėkite bananą, džiovintus vaisius, riešutus, įpilkite šlakelį sirupo ir viską sutrinkite. Jei masė nesitrina, galite įpilti šiek tiek aliejaus. (Prisiminkite: kuo daugiau dėsite sirupo, tuo bus saldžiau, tad juo nepiknaudžiaukite);
3) Dubenyje išmaišykite avižinius dribsnius, miltus ir kepimo miltelius.
4) Į sausą mišinį supilkite drėgną bananų-džiovintų vaisių masę ir viską sumaišykite.
5) Tuomet supilkite likusį aliejų. Masė neturėtų būti labai skysta, tad aliejų pilkite po truputį ir žiūrėkite, kokio kiekio pakanka.
6) Gautą masę gerai išmaišykite (turėtų nelipti prie pirštų) ir šaukšto pagalba formuokite norimo dydžio sausainius (man gaunasi apie 14);
7) Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
8) Kepkite apie 20min, įkaitintoje iki 180 laipsių orkaitėje, kol gražiai paruduos.
9) Iškepus, leiskite atvėsti ir valgykite su arbata ar mėgiamu augalinių arba sojų pienu. Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą