
Kai praeitą mėnesį pirmą kartą pabandžiau pagaminti tiramisu, jis gavosi toks skanus, kad dingo man net nespėjus nufotografuoti... :)) Taigi, vyro prašimu, šį desertą nutariau pakartoti, bet šį kartą jau su nuotraukomis, tad galiu receptu pasidalinti ir su Jumis!
Receptas iš knygos "Italijos virtuvė. Žingsnis po žingsnio". Šią knygą padovanojau vyrui, kuris labai mėgsta itališkus patiekalus, mėgsta ir gaminti, tačiau desertus dažniau (beveik visada) šeimoje gaminu aš. :) Taigi, pirmasis desertas iš šios knygos (su trupučiu mano patobulinimų) - tobulo skonio tiramisu.
Pradėkime nuo ingredientų - mums reikės:
Receptas iš knygos "Italijos virtuvė. Žingsnis po žingsnio". Šią knygą padovanojau vyrui, kuris labai mėgsta itališkus patiekalus, mėgsta ir gaminti, tačiau desertus dažniau (beveik visada) šeimoje gaminu aš. :) Taigi, pirmasis desertas iš šios knygos (su trupučiu mano patobulinimų) - tobulo skonio tiramisu.
Pradėkime nuo ingredientų - mums reikės:

• 4 kiaušinių trynių;
• 2 kiaušinių baltymų;
• 100g cukraus;
• 500g maskarponės sūrio;
• rašo, kad 175ml stiprios juodos kavos, tačiau aš pasidarau 2 pilnus puodelius;
• 125ml romo arba brendžio (aš naudojau Ballantines viskį);
• 1 pakelio sausainių pirštelių (radau rimi parduotuvėje);
• 2 valgomų šaukštų kakavos miltelių;
• 2 valgomų šaukštų tarkuoto juodo šokolado (aną kartą sutarkavau apie pusę plytelės juodo šokolado, o šį kartą - pieniško);
• 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto (nedėjau abu kartus, nes neturėjau, gal kas žinote, kur rasti?)
• 2 kiaušinių baltymų;
• 100g cukraus;
• 500g maskarponės sūrio;
• rašo, kad 175ml stiprios juodos kavos, tačiau aš pasidarau 2 pilnus puodelius;
• 125ml romo arba brendžio (aš naudojau Ballantines viskį);
• 1 pakelio sausainių pirštelių (radau rimi parduotuvėje);
• 2 valgomų šaukštų kakavos miltelių;
• 2 valgomų šaukštų tarkuoto juodo šokolado (aną kartą sutarkavau apie pusę plytelės juodo šokolado, o šį kartą - pieniško);
• 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto (nedėjau abu kartus, nes neturėjau, gal kas žinote, kur rasti?)


Eiga:
• Kai plakinys pabals, nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
• Atvėsus į masę įmaišykite maskarponės sūrį.
• Pasiimkite švarų indą ir ten išplakite kiaušinių baltymus iki purių, standžių putų. (Dėkoju 'Philips' ir Topo Centrui, kad turiu nuostabų blenderį (apie jį pasakojau čia), su kuriuo galiu išplakti labai greitai ir paprastai!)
• Tuomet atsargiai baltymus įmaišykite į maskarponės masę.

• Tuomet sausainius užkloti trečdaliu maskarponės masės.
• Ant maskarponės mišinio pabanstyti tarkuotą šokoladą bei kakavą.
• Viską pakartoti: vėl kavoje mirkyti sausainius ir dėti antrą sluoksnį, vėl užlieti juos maskarponės mišiniu ir ant viršaus pabarstyti šokoladu bei kakava.
• Dar kartą viską pakartoti. (Man gavos 3 sluoksnių - po 8 sausainius).


Komentarai
Rašyti komentarą