
• pusės mažyčio moliūgo (arba kitaip: pusės dubenėlio moliūgų tyrės);
• 2 kiaušinių;
• 1/2 stiklinės cukraus;
• apie 100g sviesto;
• 2 šaukštų kokosų aliejaus (nebūtinai, bet tuomet dėkite daugiau sviesto);
• 1 sunokusio banano;
• stiklinės miltų;
• šaukštelio kepimo miltelių;
• 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus;
• 1/2 šaukštelio cinamono;
• žiupsnelio druskos;
• saujelės šokoladinių lašelių papuošimui;

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių;
2. Nuluptą ir supjaustytą moliūgą apipurkšti aliejumi, subadyti šakute ir pašauti į orkaitę kepti;
3. Ištirpinti sviestą ir kokosų aliejų;
4. Didesniame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi;
5. Supilti sviesto mišinį ir vėl gerai išplakti;
6. Iškepus moliūgui (jam suminkštėjus) atskirame dubenėlyje sumaigyti jo gabaliukus iki tyrelės.
7. Į moliūgų masę įdėti ir sumaigyti 1 bananą;
8. Tyrelę supilti į kiaušinių masę ir išmaišyti (nepergyvenkite dėl moliūgo ar banano gumuliukų - tai duos šlapumo);
9. Taip pat įmaišykite vanilinį cukrų bei cinamoną;
10. Stiklinėje sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską;
11. Po truputį dėkite miltus į "šlapiąją masę" ir maišykite (man gavosi maždaug grietinės tirštumo tešla su moliūgo ir bananų gumuliukais);
12. Kekso masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą bei aliejumi išpurkštą formą;
13. Jei norite - viršų apibarstykite šokolado lašeliais ir pašaukite į orkaitę;
14. Kepti apie 50min, arba kol gražiai paruduos.

Man šis moliūgų keksas gavosi auksinės spalvos, traškiu viršumi bei puriu, drėgnu vidumi. Nežinau kaip Jums, tačiau man tokie kepiniai patys skaniausi... :) Belieka tik pasidaryti arbatos ar įsipilti stiklinę pieno ir mėgautis! Tikiu, kad patiks ir Jums, tad jei turite moliūgo būtinai pasigaminkite :)


Skanaus vakaro!
Komentarai
Rašyti komentarą